8-9.11.2019
Zima już za pasem, a jesienna pogoda jest coraz bardziej deszczowa. Do tego ciężkiego okresu przygotujcie swoją spiżarnię razem z jarmarkiem „Żuławskie Smaki”, który 8-9 listopada po raz kolejny zaprezentuje lokalne produkty i wyroby najwyższej jakości.
W czasie jesienno-zimowym warto pomyśleć o swoim zdrowiu, dlatego wystawcy na jarmarku w CH Osowa przygotowali produkty idealne na chłodne dni.
W okresie grypy i przeziębienia najczęściej sięgamy oczywiście po miód, który wzmacnia serce, koi nerwy, a co najważniejsze – niektóre bakterie zwalcza lepiej niż antybiotyki. Dzięki Żuławskiej Pasiece Wędrownej będziecie mogli sięgnąć po szeroką gamę naturalnych, tegorocznych miodów w wielu smakach, które nadadzą się zarówno jako dodatek do potraw, jak i herbaty z cytryną. Oprócz miodu będziecie mogli zakupić domowe kiszonki, które mają wiele właściwości prozdrowotnych i świetnie sprawdzają się jako przetwory na zimę. Pyszną kiszona kapustę, ogórki i inne warzywa zapewni Żuławska Zagroda. Dla wytrawnych podniebień i miłośników domowej kuchni wystawcy jarmarku przygotowali m.in. znakomite pierogi oraz dania kuchni tradycyjnej z lokalnych produktów od Halinki, pachnące, domowo przyrządzane wędliny i kremowe pasztety, ze 100% mięsa hodowanego naturalnie i szerokiej gamy pachnących ziół od Specjałów z Borów, a na osłodę Kajmak Pomorski w wielu smakach od firmy Polder.
Pamiętajcie, że na każdym stoisku będziecie mogli spróbować towarów przed zakupem!
Wystawcy listopadowej edycji „Żuławskie Smaki”
- Żuławska Zagroda – kiszonki i przetwory warzywne
- Specjały z Borów – naturalne wyroby mięsne i wędzonki
- Pierogi Halinki – domowe pierogi i dania kuchni tradycyjnej
- Polder – tradycyjny Kajmak Pomorski w wielu smakach
- Żuławska Pasieka Wędrowna – naturalne miody z Żuław
Serdecznie zapraszamy na zakupy!